Keďže bolo krásne letné obdobie ( aj keď miestami aprílové :)) plné sezónneho ovocia a zeleniny, tak sme fičali hlavne na smoothies, šalátoch a jednoduchých jedlách. + nám už asi mesiac nefachčí šporák takže varenô nebolo...
Predsa len sa pochválime. Pripravovali sme menu na Vegánske hody. Dobrožrútske mňamky ste mohli ochutnať v stánku našej obľúbenej firmy ,,Hmmm,, ktorá dodáva superbioprodukty do slovenských bioobchodov a fitnesscentier po SR.
Tiež ste si tu mohli zakúpiť a ochutnať rôzne superfoods. Kto nestihol má možnosť objednať aj v e-shope- www.hmmm.sk
Tak pekný deň a nech sa páči, už spomínané recepty ;)
Mrkvovo-zázvorová polievka
Recept na cca 2l
potrebuješ:
-4-5 ks mrkvy
-1,5dc kokos. mlieko
-menši petržlen,kúsok zeleru
-malý kúsok zázvoru
-himalájska soľ
-citrón
-2ks cibule
Orestovať cibuľu, pridať ostatnu zeleninu. Všetko spolu ešte chvíľu orestovať. Zaliať vodou. Povariť a vymixovať. Ochutiť citrónovou šťavou,soľou,kokos.mliekom a zázvorom a ešte krátko pomixovať.
Tip: (kokos.mlieko už nevariť. Pridať nakoniec, aby si zachovalo čo najviac živín)
Quinoa šalát
potrebuješ:
-1 menší karfiol
-2ks mrkva
-100g quinoa Real
-1ks tofu údene
-2-3 PL bazalkového pesta
-soľ,čierne korenie
-kokos. olej
Dáš si variť quinou (podľa návodu) keď sa bude tak 5-7 minút variť, pridáš karfiol aj mrkvu nakrájanú na menšie kúsky.
Variš spolu až kým to nie je mäkké. Potom si orestuješ na kokos.oleji tofu pridáš zmes quinoa a karfiolu a ochutíš pestom,soľou a korením. Hotovo.
Tip: ak vám zostalo pesto z medvedieho cesnaku, skúste to namiesto bazalkového. :))
Quinoa puding
potrebuješ:
-100g quinoa
-2dc kokos mlieko
-2ks mrazený banán
-hrst mrazených čučoriedok
-malá hrstička kakaových sladkých kúskov alebo kakaový prášok
-kokosový cukor už podľa potreby
Quinou uvar, nechaj vychladnúť a spolu s ostatnými ingredienciami rozmixuj na hladký pudinček.
Pred servírovaním nechaj v chladničke aspoň 2 hodiny.
Tešíme sa na budúci ročník Vegánskych hodov :) a na ďalšie spolupráce
Paaa a pekný deň všetkým
Matúš&Dada
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára