nedeľa 3. augusta 2014

Banánový perník




Potrebujete:

100g ovsených vločiek
30g pohánkových vločiek
1,5 banánu
1,5 vody
3 PL rapadura cukor
3 PL perníkové korenie
1/2 kypriaceho prášku (bez fosfátov kupite v dm)
2 PL karobu



Postup:
Ovsené a pohánkové vločky rozmixovať na prach. 
*áno ovsené dobre čítate! 
Po 9 rokoch bezlepkovej diety som sa dozvedela, že ovos je bezlepkový ,ALE neoznačuje sa ako bezlepkový pretože býva spracovávaný alebo pestovaný s inými obilninami teda je často kontaminovaný. 
Sú, ale firmy, ktoré garantujú čistotu ovsa! Alnatura v dm drogerii (v prípade, že vločky sú kontaminované majú tam napísané "môže obsahovať stopy lepku)
Vyskúšala som na sebe a je to ok :)

Rozmixovať banán s vodou a spolu s ostatnými surovinami pridať k rozmixovaným vločkám.

Pečieme 30minút na 200 stupňov

*čo je karob?
Karob je výborná náhrada kakaa . 
V porovnaní s kakaaom, má 3x vyšší obsah vápnika, o 1/3 menej kalórií, 17x menej tuku a samotný karob je sladký čím sa zníži obsah pridaného cukru! 
Poznáme ho aj pod názvom svätojánsky chlebík.

*čo je rapadura?
sušená trstinová šťava, v ktorej zostávajú všetky minerálne látky prítomné vo trstinovej šťave, ktoré obvykle končia v melase. V priebehu celej výroby sa venuje veľká starostlivosť zachovanie cenných vitamínov a stopových prvkov. Obsah minerálnych látok v prírodnom trstinovom cukre RAPADURA je viac ako 1,5%.


Tento banánový perník zbožňujeme na raňajky s bio džemom bez rafinovaného cukru a konzervantov a s kakaom (kokosové mlieko 1:1 zriediť s vodou, karob, nepražené kakao, vanilkový lusk zmiešať a trošku ohriať)

Potešíte aj tých najmenších ;)

Mňam 

Dada&Matúš



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára