utorok 21. januára 2014

Bezlepkový fajnový chlebík..

                  

                         Tramtatatá chlebík k pohledání :-)




Tak tento chlieb je naše malé víťazstvo !! Každý kto má celiakiu chápe.. Upiecť chlieb a v konzumovateľnej podobe bolo Sci-fi.. Ale už je tomu koniec dámy a páni predstavujeme chlieb, ktorý je pre všetkých nielen pre celiatikov :-))
Je naozaj perfektný veď vyskúšajte tu je recept:

500 g Mix B múky ( v každom dobrom Bio obchode majú)
500 ml vlažnej vody
1 ks sušené droždie (používam zelené od Oetkera)
4 PL olivového oleja
štipku soli 

Urobíte si mokrý kvások. Všetko zmiešame a vymiesime cesto a celý trik je v tomto : necháme nakysnúť potom opäť vymiesime a necháme nakysnúť ( urobím to tak vždy 3 x)
vložíme do formy (ale dá sa aj iba vytvarovať a položiť na plech) a ešte 1 minútu necháme nakysnúť v rozohriatej rúre.
pečieme na 200 stupňov 55minút ( v mojej rúre je 50 minút málo a 60 veľa)


takže základný recept máme a zbohom predkysnuté, umelé chleby zo supermarketov :)


Majte krásny deň

Dada&Matúš

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára