utorok 4. februára 2014

Adzuki nátierka

Niekedy už omrzí hummus alebo guacamole.. (I ked hummus je naša zamilovaná nátierka vylepšená v ďalšom príspevku ;))

Dnes máme na programe adzuki..
Je to malá fazuľa s perfektnou chuťou..

Recept:
Adzuki (množstvo ľubovoľné)
soľ, korenie, konopný olej (od oka, je veľmi zdravý tak môžte pridať aj viac)a voda

Adzuki namočíme do vody na 10-12hod potom scedíme, zalejeme v hrnci vodou a uvaríme domäkka (cca 15- 20 min)
Potom pridať do mixéra a spolu s ostatnými surovinami vymixovať. Voda je tiež od oka ( je to preto aby sme nárierku zjemnili a zriedili)


A malý TIP: pri servírovaní jemne potrite dijon horčicou k tomu nakrájaný pór so zeleninkou (mňam kombinácia)


Dada&Matúš

*Konopný olej je pán olejov vďaka vyváženému množstvu omega 3 a 6 mastných kyselín.
A aby ste do budúcna vedeli odhaliť vysokokvalitný konopný olej - fľasǎ, v ktorej olej kupujete musí byť nepriehľadná. Svetlo ho totiž znehodnocuje..
www.dobryhlt.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára