Kokosové mlieko 2dc ( musí byť,ale bez pridania vody)*
Strúhaný kokos 3-4 polievkové lyžice
Karob
Banán alebo iné ovocie
Postup:
Kokosové mlieko mixujeme kuchynskym robotom kým trošku nezhustne. Potom pridáme strúhaný kokos (v bio kvalite je naj -tie klasické lacné nie sú tak jemné) a mixujeme ďalej.
Zatiaľ si nakrájame ovocie do misky. Potom puding vylejeme na ovocie a posypeme karobom.
*čítajte si obaly všetkých potravín!
Bežné kokosové mlieka v obchodoch majú tak 60% kokosového mlieka a zvyšok je voda- také mlieko nikdy nerozšľahate (iba ak ho nerozhrkate a vylejete vodu)-načo platiť za vodu,kt. Treba vyliať?
Čo je karob?
Karob je výborná a chutná alternatíva kakaa. Neobsahuje kofeín a má talent znižovať cholesterol.V porovnaní s kakaaom, má 3x vyšší obsah vápnika, o 1/3 menej kalórií, 17x menej tuku, neobsahuje škodlivé methylxanthíny (spôsobujúce napr. zrýchlený tep, poruchy spánku, nadmernú vznetlivosť, pocity úzkosti) a samotný karob je sladký čím sa zníži obsah pridaného cukru! Farba karobového prášku závisí od dĺžky praženia.
Tak dobrú chuť :)
Dada&Matúš
TIP:
Tu kúpite dokonalé kokosové mlieko aj bio jemný strúhaný kokos.
www.hmmm.sk
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára