štvrtok 17. júla 2014

Karfiňol


Skúste namiesto vyprážaného karfiolu tento chutný recept ;))

Potrebujete:
1 stredný karfiol
1 cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
200 ml mandľová smotana
Kúsok póru
Muškátový orech, soľ, korenie
100g Pohánkové cestoviny ( môžu byť aj kukuričné, quinoa cestoviny )
1 malá mrkva
1 petržlen

Postup:

Na panvici s kokosovým, alebo olivovým olejom si orestujeme 1/3 karfiolu s cibuľou, mrkvou, petržlenom a cesnakom, zalejeme šľahačkou a trochou vody, ochutíme soľou, korením a mušk. orieškom. Povaríme a potom vymixujeme  na jemné pyré. 
Zvyšný karfiol nakrájame na malé kúsky a spolu s cestovinami uvaríme v slanej vode ( čas prípravy cestovín a karfiolu je zhruba rovnaký. Ak chcete karfiol chrumkavý tak ho pridajte k cestovinám pred koncom varenia len na pár minút :))
Hotové pyré zmiešame s cestovinami a karfiolom a nakrájaným pórom.

Doladíte si to podľa seba. 
Náš tip na ,,došvihnutie,, : údená paprika, tekvicové semiačka, tekvicový olej... Fantázii sa medze nekladú.

Zabudnite na to, čo vám hovorili keď ste boli malý ,, nehraj sa s jedlom, nebabri sa v tom,,
HRAJME sa s ním, vymýsľajme, tvorme, smejme sa.. Varenie je zábava, je to život


Zdravia Vás ,,Dobrožrúti,,
Matúš&Dada

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára