Potrebujete:
1 stredný karfiol
1 cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
200 ml mandľová smotana
Kúsok póru
Muškátový orech, soľ, korenie
100g Pohánkové cestoviny ( môžu byť aj kukuričné, quinoa cestoviny )
1 malá mrkva
1 petržlen
Postup:
Na panvici s kokosovým, alebo olivovým olejom si orestujeme 1/3 karfiolu s cibuľou, mrkvou, petržlenom a cesnakom, zalejeme šľahačkou a trochou vody, ochutíme soľou, korením a mušk. orieškom. Povaríme a potom vymixujeme na jemné pyré.
Zvyšný karfiol nakrájame na malé kúsky a spolu s cestovinami uvaríme v slanej vode ( čas prípravy cestovín a karfiolu je zhruba rovnaký. Ak chcete karfiol chrumkavý tak ho pridajte k cestovinám pred koncom varenia len na pár minút :))
Hotové pyré zmiešame s cestovinami a karfiolom a nakrájaným pórom.
Doladíte si to podľa seba.
Náš tip na ,,došvihnutie,, : údená paprika, tekvicové semiačka, tekvicový olej... Fantázii sa medze nekladú.
Zabudnite na to, čo vám hovorili keď ste boli malý ,, nehraj sa s jedlom, nebabri sa v tom,,
HRAJME sa s ním, vymýsľajme, tvorme, smejme sa.. Varenie je zábava, je to život
Zdravia Vás ,,Dobrožrúti,,
Matúš&Dada
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára