nedeľa 16. marca 2014

Indický mňam

Dnes vám ukážeme ako sa dajú pripraviť strukoviny ala indický mňam. Ako príloha sa hodí basmati ryža alebo jasmínova ryža.My sme použili zmes basmati a divokej čiernej ryže. Taaakže čo potrebujete??



Červenú šošovicu, cícer ( použili sme predvarený) , cesnak 2-3 strúčiky, kúsok zázvoru, 1 väčšiu mrkvu, 1 menší petržlen, 1-2 cibule, misku baby špenátu, 1,5 dcl kokosoveho mlieka, indické korenie satva masala, 300g ryže

Zeleninu, cesnak, zázvor nakrájame,,rustical,, (na kolieska, kocky ako sa vam páči :) na panvici wok alebo v hrnci si rozpálime kokosový alebo olivový olej vhodíme zeleninu cesnak zázvor a restujeme 2-3 minúty. Môžete pridať indický kmín, ale ja som akurat nemal ;)

Zalejeme vodou a pridáme červenú šošovicu, osolíme, okoreníme. A varíme cca 5-10 min. Treba ju skúšať, pretože sa veľmi rýchlo uvarí.


Pridáme predvarený cícer, ak máte surový tak ho vymeňte so šošovicou a uvarte najskôr ten. Pomiešame. Nezabúdajte koštovať ak počas varenia. 



,,v medzišvihu,, si uvaríme ryžu. 


Do šošovice pridáme špenát a premiešame. Už sa z toho formuje fajnotka čooo??


Pridáme kokosové mlieko ktorým zvýrazníme chuť. Necháme zovrieť. Hmmm


Nakoniec dochutíme zmesou indického korenia ,, satva masala,, ( kurkuma, koriander, rímsky kmín, chilli) ak nemáte môžte použiť ,,garam masala,, 


Fertig :)))


Dobrú chuť

Matúš&Dada

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára