pondelok 17. marca 2014

Ryžové rolky

Zdravíme Vás a posúvame ďalší tip na super chutný, fajnový obed, večeru.


Čo potrebujete???



10 - 12 ks ružičkový kel, 1 jarnú cibuľku, 1 mrkvu, 1 žltú mrkvu, 3-4 strúčiky cesnaku, kúsok póru, ryžový papier, 200 ml sójovú (alebo inú rastlinnú napr. Mandľovú, kokosovú smotanu), balsamico ocot, horčičné semienka, soľ, korenie, 10 ks cherry rajčín, 5 ks olív, 2ks sušených rajčín


Na woku si rozpálime olivový, alebo kokosový olej a vložíme nakrájaný kel, mrkvu, cesnak, pór, cibuľku a horčičné semienka ( 2 čajové lyžičky) a restujeme asi 5 min aby sa nám zvýraznila chuť a vôňa zeleniny. Osolíme a okoreníme

Potom zalejeme balsamikovým octom
(3-4 polievkové lyžice) a ešte chvíľu restujeme (aby zelenina nebola veľmi kyslá) bude skôr chutiť sladko- kyslo :))


Potom zalejeme polovicou smotany a premiešame aby sa nám to pekne spojilo.


Pripravíme si ryžový papier: namočíme do vlažnej vody a položíme na pracovnú dosku


Ja som dával dva ryžové papiere na seba pretože sú veľmi tenké. Plníme pripravenou zeleninou a zrollujeme


Viď fotos


:)


:))


:)))
Naukladáme do zapekacej misy alebo plechu vymasteného bravčovou masťou (nie!!!samozrejme že olejom)


Pripravíme si omáčku: rajčiny, sušené rajčiny, olivy a zyšnú smotanu a vymixujeme. Môžte pridať bylinky (tymián, rozmarín, bazalka podľa chuti)






Omáčkou prelejeme rolky a dáme zapiecť do predhriatej rúry na 200-250 stupňov celzia. ( fahrenheit netuším) na 10 - 15 min.


A je to hotovo môžte potešiť milého, milú premilú, rodičov, kamarátov chutným zdravým bezlepkovým jedlom


Môžte ozdobiť podľa fantázie. Na fotke sú naklíčené mungo fazuľky. 

Dobrú chuť a pekný deň

Matúš&Dada















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára