Zdravíme Vás a posúvame ďalší tip na super chutný, fajnový obed, večeru.
Čo potrebujete???
10 - 12 ks ružičkový kel, 1 jarnú cibuľku, 1 mrkvu, 1 žltú mrkvu, 3-4 strúčiky cesnaku, kúsok póru, ryžový papier, 200 ml sójovú (alebo inú rastlinnú napr. Mandľovú, kokosovú smotanu), balsamico ocot, horčičné semienka, soľ, korenie, 10 ks cherry rajčín, 5 ks olív, 2ks sušených rajčín
Na woku si rozpálime olivový, alebo kokosový olej a vložíme nakrájaný kel, mrkvu, cesnak, pór, cibuľku a horčičné semienka ( 2 čajové lyžičky) a restujeme asi 5 min aby sa nám zvýraznila chuť a vôňa zeleniny. Osolíme a okoreníme
Potom zalejeme balsamikovým octom
(3-4 polievkové lyžice) a ešte chvíľu restujeme (aby zelenina nebola veľmi kyslá) bude skôr chutiť sladko- kyslo :))
Potom zalejeme polovicou smotany a premiešame aby sa nám to pekne spojilo.
Pripravíme si ryžový papier: namočíme do vlažnej vody a položíme na pracovnú dosku
Ja som dával dva ryžové papiere na seba pretože sú veľmi tenké. Plníme pripravenou zeleninou a zrollujeme
Viď fotos
:)
:))
:)))
Naukladáme do zapekacej misy alebo plechu vymasteného bravčovou masťou (nie!!!samozrejme že olejom)
Pripravíme si omáčku: rajčiny, sušené rajčiny, olivy a zyšnú smotanu a vymixujeme. Môžte pridať bylinky (tymián, rozmarín, bazalka podľa chuti)
Omáčkou prelejeme rolky a dáme zapiecť do predhriatej rúry na 200-250 stupňov celzia. ( fahrenheit netuším) na 10 - 15 min.
A je to hotovo môžte potešiť milého, milú premilú, rodičov, kamarátov chutným zdravým bezlepkovým jedlom
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára