Lečo trochu inak než ho poznáme.
-papriky ( zelená, žltá, červená poprípade aj štiplavá pre tých čo radi čípoš )
-cuketa
-cibuľa
-rajčiny
-pár hrozienok
-tymián
-rozmarín
-cesnak
-mungo klíčky
-sezam
Papriku, cibuľu, cuketu orestovať na olivovom oleji a zaliať rozmixovanými rajčinami ( rajčiny, cesnak, soľ, hrozienka- zmes mierne osladia a nemusíte použiť biely cukor)
Všetko spolu krátko podusiť a vyredukovať kým to mierne zhustne. Nakoniec dochutiť soľou ( himalájsku odporúčam, kúpite v bioobchodoch ) a bylinkami.
Posypte si to klíčkami a sezamom ( mne to napr nahradilo chlieb alebo pečivo ;)
Mňamka pozdravuje
PS: klíčky môžte kúpiť hotové, alebo si kúpte nakličovaciu súpravu viď foto. Semená treba namočiť cez noc a ráno zliať a prepláchnuť. Vložiť do nakličovacej súpravy a nechať klíčiť. Existujú tabuľky koľko dní čo trvá ( napr mungo 2-3 dni ) semená je potrebné počas tejto doby preplachovať vodou 2-3 krát denne.
Tak príjemnú zábavu
Matúš&Dada
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára