piatok 25. apríla 2014

Paprikové ragú

 

Lečo trochu inak než ho poznáme. 
-papriky ( zelená, žltá, červená poprípade aj štiplavá pre tých čo radi čípoš )
-cuketa
-cibuľa 
-rajčiny
-pár hrozienok
-tymián 
-rozmarín
-cesnak
-mungo klíčky
-sezam

Papriku, cibuľu, cuketu orestovať na olivovom oleji a zaliať rozmixovanými rajčinami ( rajčiny, cesnak, soľ, hrozienka- zmes mierne osladia a nemusíte použiť biely cukor) 
Všetko spolu krátko podusiť a  vyredukovať kým to mierne zhustne. Nakoniec dochutiť soľou ( himalájsku odporúčam, kúpite v bioobchodoch ) a bylinkami. 
Posypte si to klíčkami a sezamom ( mne to napr nahradilo chlieb alebo pečivo ;)
Mňamka pozdravuje 

PS: klíčky môžte kúpiť hotové, alebo si kúpte nakličovaciu súpravu viď foto. Semená treba namočiť cez noc a ráno zliať a prepláchnuť. Vložiť do nakličovacej súpravy a nechať klíčiť. Existujú tabuľky koľko dní čo trvá ( napr mungo 2-3 dni ) semená je potrebné počas tejto doby preplachovať vodou 2-3 krát denne.
Tak príjemnú zábavu




Matúš&Dada

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára