piatok 18. apríla 2014

Pohánková kaša

Neviete čo na raňajky poprípade dezert? Skúste rýchlu surovú verziu pohánky na sladko.
Pohánka obsahuje väčšie množstvo sacharidov, vlákninu a len málo tukov, aminokyseliny, železo, horčík, vitamín B a E. 

Recept: 
100-150g lúpanej pohánky 
6-8 jahôd
asi 5 cm kúsok rebarbory (má veľmi intenzívnu kyslú chuť tak si podľa chuti pridajte alebo uberte ;))
1dcl kokosového mlieka
5 datlí
1čl kokosového oleja


Pohánku namočíme na 2-3 hodiny, potom scedíme a prepláchneme. Datle si tiež namočíme aby sa ľahšie vymixovali. Všetky ingrediencie vložíme do mixéru a vymixujeme. Ak chcete kašu sladšiu pridajte ešte datle alebo datlový sirup. Mňamka
Tak zatiaľ

Matúš&Dada

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára