pondelok 28. apríla 2014

Pšenové rizoto


Pšeno je proso bez semenných šupiek. Neobsahuje lepok, je sýte, výživné a ľahko stráviteľné. Obsahuje bielkoviny, minerály a vitamín B. Má vysoký obsah železa a kremíka. Je jednoduché na prípravu. 

Množstvo si prispôsobte podľa potreby 
( 2 porcie cca. 200g pšena )  
Potrebujeme:
Pšeno (varíme v pomere 1:2, 1 diel pšena 2 diely vody)
Špargľa ( biela aj zelená )
Červená cibuľa
Rajčiny
Kokosové mlieko
Cesnak
Bazalka
Hrozienka
Soľ
Korenie

Pšeno si prepláchneme v sitku horúcou vodou. Do vriacej vody nasypeme pšeno, osolíme a varíme. Tu a tam premiešame. Asi 15-20 minút, potom prikryjeme a necháme ešte 5 minút postáť. 
Kým sa varí pšeno tak....
Ošúpeme špargľu a cibuľu, nakrájame a na rozpálenej panvici s olivovým alebo kokosovým olejom krátko orestujeme. Osolíme a zalejeme rajčinovou omáčkou ( recept na omáčku je v ,,Paprikovom ragú,, na našom blogu )
Krátko povaríme, zjemníme kokosovým mliekom, pridáme nasekanú bazalku a uvarené pšeno. Premiešame až kým sa nám to pekne spojí. Ak treba dochutíme.
Hotoveee 


Nám táto potravina učarovala, dá sa pripraviť aj na sladko ako výživná raňajková kaša. ( recept príde :)

Zase tam máme mungo ( v poslednej dobe mi zachutilo ;))
 
Poprípade dajte do zapekacej misy a s údeným tofu zapečte.
Dobrú chuť

Matúš&Dada

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára