Množstvo si prispôsobte podľa potreby
( 2 porcie cca. 200g pšena )
Potrebujeme:
Pšeno (varíme v pomere 1:2, 1 diel pšena 2 diely vody)
Špargľa ( biela aj zelená )
Červená cibuľa
Rajčiny
Kokosové mlieko
Cesnak
Bazalka
Hrozienka
Soľ
Korenie
Pšeno si prepláchneme v sitku horúcou vodou. Do vriacej vody nasypeme pšeno, osolíme a varíme. Tu a tam premiešame. Asi 15-20 minút, potom prikryjeme a necháme ešte 5 minút postáť.
Kým sa varí pšeno tak....
Ošúpeme špargľu a cibuľu, nakrájame a na rozpálenej panvici s olivovým alebo kokosovým olejom krátko orestujeme. Osolíme a zalejeme rajčinovou omáčkou ( recept na omáčku je v ,,Paprikovom ragú,, na našom blogu )
Krátko povaríme, zjemníme kokosovým mliekom, pridáme nasekanú bazalku a uvarené pšeno. Premiešame až kým sa nám to pekne spojí. Ak treba dochutíme.
Hotoveee
Nám táto potravina učarovala, dá sa pripraviť aj na sladko ako výživná raňajková kaša. ( recept príde :)
Zase tam máme mungo ( v poslednej dobe mi zachutilo ;))
Poprípade dajte do zapekacej misy a s údeným tofu zapečte.
Dobrú chuť
Matúš&Dada
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára