utorok 8. apríla 2014

Zapečený zeleninový miš-maš


Recept na nedeľný obed ( namiesto pečeného kurčaťa, alebo bôčiku s kapustou) Skúste zmenu...určite milo prekvapíte a nemusíte nikoho zjesť :)) a miesto poobednej únavy budete fresh trebárs na špacírku s rodinou, kamošmi, psíkom Bodríkom....

Potrebujete:
Množstvo je na vás
Zemiak, cvikla, mrkva, sladký zemiak, mladá cibuľka, pór, cesnak, čerstvé bylinky napr. tymián, rozmarín, olivový olej, soľ, korenie, kyslá kapusta, mletá červená paprika ( údená je super )

Na oleji si orestujte cibuľu a zaprášte paprikou, vložte prepláchnutú kapustu a zalejte malým množstvom vody. Osoľte a pod pokrievkou uduste. 

Zemiak, cviklu, sladký zemiak a mrkvu si predvarte v osolenej vode. Len tak pol na pol nie úplne uvarené. Cviklu a sladký zemiak ošúpte. Všetko nakrájajte na väčšie kocky. Vložte na plech pridajte zvyšnú zeleninu a bylinky a zalejte olejom štýlom Jamieho Olivera ( Lovely ) :)) samozrejme soľ, korenie premiešajte a vložte do rozpálenej rúry a zapečte. 

Pečiete pri 200-250 stupňoch 20-30 min záleží od rúry a od toho či sa zapozeráte do obľúbeného seriálu alebo milej, milému do očí.
Teraz vážne treba to sledovať ;) Chrumkavé zapečené je to hotové

Ozaj a kapustu si dajte k tomu alebo ju pred koncom rozložte na zeleninu. 
Nám to chutí :)

Matúš&Dada

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára