Zabudnite na McDonald´s. Je tu vega domáci burger.
Potrebujete:
Pečivo ( najlepšie bezlepkové, alebo špaldové )
1 huba portobello (cca 150gr) ak ste nezohnali skúste baklažán
Červená cibuľa
Kyslá uhorka
Rajčina
Šalát
Údená mletá paprika
Dip na spodok:
1/2 avokádo
1 strúčik cesnak
Citr. Šťava
Soľ
Korenie
Dip na vrch:
Kečup
Datlový sirup
Mladá cibuľka
Pomarančová šťava
Postup:
Umyte portobello a nakrájajte na plátky, ak máte baklažán tak nakrájajte, osolte a nechajte postáť, potom osušte papierovým obrúskom.
Portobello alebo baklažán opečte s oboch strán na panvici. Soľ, korenie a údená mletá paprika.
Vyhriankujte pečivo a navrstvite. Dávajte pozor na padajúce sliny ( ja som s tým mal veľký problém :))
Príprava dipu z avokáda:
Roztlačte v miske avokádo vidličkou, soľ korenie, citr. šťava, roztlačený cesnak. Pomiešať. Hotové
Príprava dipu z kečupu:
Na panvici orestujte cibuľku, pridajte kečup, datlový sirup, pomarančovú šťavu asi z polovice pomaranča a zvyšný roztlačený cesnak. Nechať zovrieť a hotové. Vychladnuté dáme na burger.
Hotové
;)))
Matúš&Dada
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára