pondelok 12. mája 2014

Burger


Zabudnite na McDonald´s. Je tu vega domáci burger. 

Potrebujete: 

Pečivo ( najlepšie bezlepkové, alebo špaldové )
1 huba portobello (cca 150gr) ak ste nezohnali skúste baklažán 
Červená cibuľa
Kyslá uhorka
Rajčina
Šalát
Údená mletá paprika

Dip na spodok:

1/2 avokádo
1 strúčik cesnak
Citr. Šťava
Soľ 
Korenie

Dip na vrch:

Kečup
Datlový sirup
Mladá cibuľka
Pomarančová šťava

Postup:

Umyte portobello a nakrájajte na plátky, ak máte baklažán tak nakrájajte, osolte a nechajte postáť, potom osušte papierovým obrúskom.
Portobello alebo baklažán opečte s oboch strán na panvici. Soľ, korenie a údená mletá paprika. 
Vyhriankujte pečivo a navrstvite. Dávajte pozor na padajúce sliny ( ja som s tým mal veľký problém :))

Príprava dipu z avokáda:
Roztlačte v miske avokádo vidličkou, soľ korenie, citr. šťava, roztlačený cesnak. Pomiešať. Hotové

Príprava dipu z kečupu:
Na panvici orestujte cibuľku, pridajte kečup, datlový sirup, pomarančovú šťavu asi z polovice pomaranča a zvyšný roztlačený cesnak. Nechať zovrieť a hotové. Vychladnuté dáme na burger. 
Hotové


Mňamka
;)))

Matúš&Dada




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára