štvrtok 15. mája 2014

Čokoládovo-pšenový cake

Chuť čokolády je tak dokonalá.. Keď prestanete alebo znížite príjem cukru bude pre vás kocka 80-90% čokolády tak upokojujúca a postačujuca :)

My zbožňujeme čokoládu a to až tak, že s touto chuťou neustále experimentujeme. Čo budete na túto mňamku potrebovať?

-25 cm tortovú formu

Na spodnú časť
-200g pšena (okrem toho, že obsahuje vitamíny a minerály, nájdeme v ňom aj vlákninu a bielkoviny)

-voda 
-2 ČL kakao 
-3PL kokosového cukru ( ten úplne najlepší najdete na www.hmmm.sk)

Plnka
5 banánov
300g biele tofu
15 datlí
8 ČL kakaa


Postup:
Pšeno treba rozvariť (podľa toho prilievajte vodu) pridať cukor a kakao. A varíme..
Zatiaľ si pripravíme plnku, rozmixujeme 3 banány s tofu, datlami(ak nemáte vysokorýchlostný mixér a budete mixovať ponorným mixérom, namočte si pred prípravou datle na par hodín do vody) , kakaom na hladký krém.

Keď už je pšeno patrične rozvarené (netrvá dlho dokázať to)
Chvíľu ho necháme vychladnúť.
Potom ho roztlačíme do formy. Rozkrájame 2 banány, ktoré nám zostali.
Naukladáme na pšeno.
Potom vylejeme krém, posypeme kakaom na ozdobu a dáme na 2-3 hodiny stuhnúť do chladničky.


Tak a je to. Dezert s dokonalým vzhľadom bez čohokoľvek z mlieka a bez cukru :)
Zabodujete u každého!!

Dobrú chuť

Dada&Matúš


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára