utorok 27. mája 2014

Zelerové placky

Placky sa výborne hodia k šalátom, k rôznym zeleninovým ragú, ale aj ako samotné jedlo s dipom.

Na cca 15 ks placiek
Potrebujeme:
1 veľký zeler
3 PL mletých ľanových semien
3-4 PL zemiakovej múky
Citrónová šťava
Mäta
Soľ

Zeler ošúpeme a nastrúhame najemno. Osolíme, premiešame a necháme postáť. Zeler mierne pustí vodu.
Zatiaľ ľanové semiačka zmiešame s vodou v pomere 1:1 aby sa nám vytvorila hustá kašička (náhrada vajec )
Pridáme k zeleru spolu s múkou, troškou čerstvej mäty a citrónovej šťavy. Všetko spolu zmiešame. Cesto je hustejšej konzistencie, ľahko z neho tvarujeme placky a opekáme na panvici. 
Dobrú Chuť

Matúš&Dada

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára