piatok 23. mája 2014

ObednášVáš


Dnešný teplý májový deň priniesol nový recept. Čo sme našli, použili sme a je z toho super guláš...

Páči sa:
1 ks tempeh (asi 200g)
100g červená šošovica
1 ks Cuketa
2-3 strúčiky cesnaku
Pár lístkov čerstvej šalvie

Omáčka:
Cherry rajčiny ( asi 10 ks)
Pár zelených olív
Pár sušených rajčin
1 strúčik cesnaku
Soľ
5 ks datle

Šalátik na ,,došvihnutie,, navrchu
2 stonky stopkatého zeleru
2 mrkvy
1 mladú cibuľku
Konopný olej
Citrónová šťava

Na panvici si orestujte nakrájaný tempeh, cuketu a cesnak, pridajte prepláchnutú šošovicu a zalejte vodou aby bola šošovica ponorená. Pozor, nie príliš ešte budete prilievať omáčku.
Osolte a nechajte variť. 

Pripravte si omáčku zmixovaním surovín a zrieďte vodou. 
Zalejte šošovicu omáčkou a uvarte domäkka. Prilievajte odoka radšej po menších množstvách, nech má hotové jedlo konzistenciu ako ragú. Omáčka vám to super ochutí a nakoniec ako čerešničku na torte pridajte nasekanú šalviu.

Šalát = easy, zmiešať s nadhľadom všetky suroviny rustikálne nakrájané 
,,ať se dílo podaří,,

Tak dobrú chuť


Matúš&Dada 

PS: nehanbite sa a píšte aj ohlasy, poprípade návrhy a nápady ;))

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára